Ahlsell förvärvar Enexia AB

Ahlsell förvärvar Enexia AB och härmed skapas ett nytt ännu starkare rillat koncept för den svenska marknaden!

Idag 2017-11-29, blev det klart att Ahlsell förvärvar Enexia AB och dess systerbolag, Nordic Sprinkler AB,  PrePipe Construction AB samt den finska verksamheten Enexia Oy. Företagsgruppen är en av dom ledande aktörerna inom rillade rörsystem och brandsprinkler i norden. Ahlsell är den ledande distributören och handelsplatsen för tekniskt material i Norden med över 5000 anställda, 250 lokala enheter och 26 miljarder SEK i omsättning.

Det rillade konceptet som Enexia är experter på har en stor potential inom Industri och Kyla där Ahlsell idag är väldigt starka. Enexias stora tekniska kompetens, kundsupport, rillade specialsortiment och prefab-koncept kommer tillsammans med Ahlsells effektiva logistik, geografiska täckning, stora säljkår och marknadsledande VVS-position att ge mycket stora fördelar för bägge företagens kunder.

Tillträdesdag för förvärvet är planerad till den 28:e december 2017.

Verksamheten kommer att drivas precis som vanligt utan förändring för både gamla och nya kunder under tiden Enexia integreras inom Ahlsell. Förändringar som eventuellt påverkar Er som kund kommer informeras om i god tid innan dessa sker.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Allan Persson, Försäljningschef – 076-651 38 45
Per Slagbrand, VD – 076-775 07 59